Enchineabreed
Klassieke Homeopathie

Mijn eigen ervaring

Onderdeel van Mijn diensten en de Trajecten is Klassieke Homeopathie. Ik heb persoonlijk ervaren wat Klassieke Homeopathie voor mooie dingen kan doen. Vooral bij mijn oudste zoon, die gehandicapt raakte bij zijn geboorte. Dankzij de Klassieke Homeopathie heeft hij geen ingrijpende operatie hoeven ondergaan. Daardoor ben ik uit nieuwsgierigheid en enthousiasme de opleiding gaan doen (2000). Dat heeft mij passie en waardering voor deze vorm van genezen alleen maar groter gemaakt. Inmiddels mag ik mijzelf Klassiek Homeopaat noemen na de 5 jarige HBO-studie te hebben afgerond (2007). Ik heb in die tijd ook pauze jaren genomen, waarin ik tijd nam voor mijn eigen processen. In die tijd dat ik studeerde overleed ook mijn moeder. En werd ik zwanger van mijn jongste zoon. Ik wilde na de traumatische ervaring bij de oudste zoon echt de tijd nemen om bewust van deze tijd te genieten en er voor hem te kunnen zijn. Ik ben van mening dat het belangrijk is om af en toe pauzes, tijd en ruimte te maken voor de emoties, gevoelens en veranderingen die bij belangrijke dingen die gebeuren in je leven naar boven komen. En…. dat je daar soms ook even hulp bij nodig hebt om de dingen weer op de rails te krijgen. Dat hebben anderen voor mij gedaan.. en nu doe ik dit graag voor anderen!!! Naast de Coaching/ Therapeutische begeleiding en Therapeutische Massages is Klassieke Homeopathie mijn manier om mensen te helpen bij het weer in balans komen. Ik geloof erin dat je pas een goede Therapeute (De Therapeute) kunt worden, als je zelf leert om jezelf en leven aan te gaan.

Natuurlijke geneeswijze

Homeopathie is een Natuurgeneeswijze: een geneeswijze die natuurlijke middelen gebruikt om je gezondheid te bevorderen. Er worden alleen stoffen gebruikt die in de natuur voorkomen of een stof in ons menselijk lichaam voorkomt. Het middel is gemaakt van natuurlijke middelen: planten, dieren en andere stoffen zoals mineralen. Wat je daarvan in je lijf mist, past het middel aan brengt je algeheel weer in balans: meer energie, je voelt je vrijer om te bewegen en je eigen levenspad te bewandelen, je uit te spreken, je eigen keuzes te maken, minder pijn om dat de weefsels in je lijf herstellen en nare ervaringen die je op deed in je leven worden los gelaten. Daarnaast is het een natuurlijke geneeswijze, omdat deze het natuurlijke proces wat elk mens al in zich heeft ondersteunt: De homeopathische middelen herstellen namelijk het zelfgenezend vermogen. Denk maar aan een wondje dat na 7 dagen volledig genezen is. Da’s een goed voorbeeld hoe mooi je lijf dat allemaal zelf goed regelt. Bij ziekte is je lijf uit balans en worden dat soort gewone processen niet meer goed geregeld. Waardoor je ipv genezing van je wondje er bijv. een ontsteking krijgt of andere klachten. Mijn visie is dat pijn en andere ongemakken signalen van je lijf zijn, dat het zelf-genezende vermogen niet zo goed meer werk, je niet meer goed in balans bent en/of de balans in je leven een beetje zoek is. Homeopathie helpt je balans op alle gebieden van je gezondheid: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel herstellen.

Het consult

In Trajecten is behandeling met Klassieke homeopathie of Bach Bloesemremedies ONDERDEEL van de begeleiding & behandeling van het Traject, naast Coaching en Therapeutische Massages. Ik stel je tijdens het eerste deel van het consult allerlei vragen over je klacht. Daarin vertel jij heel precies over je klachten, je dagelijkse leven zoals slapen, eten, voorkeuren voor eten, algemeen verbeterende of verslechtende omstandigheden van je klachten de symptomen enz. Ik noteer al deze informatie, zodat ik daar later een middel bij kan zoeken. Verder gaan we samen op zoek naar waar de balans weg is. Met al die informatie die ik kreeg door het consult, ga ik op zoek naar het middel dat bij jou als persoon en je klachten past: ik ga op zoek naar de match. In de klassiek homeopathie ga je op zoek naar 1 middel. Dat middel bestaat uit kleine korreltjes, die gedrenkt in een stof, uit de natuur, die alle klachten dekken en bij het beeld van jouw als mens past.

Klassieke Homeopathie: wat kun je er mee behandelen?

Bij voor wie? staat welke klachten ik vaak behandel. Ik wil daarnaast je laten weten dat veel van de ziektes die regulier behandeld worden, kunnen vaak ook met Klassieke Homeopathie behandeld worden. zoals eczeem, hooikoorts, buik- of hoofdpijn klachten, hormonale klachten, pijn-klachten, traumatische ervaringen, griep-en verkoudheidsklachten, allergische klachten, klachten tijdens zwangerschap, concentratie problemen of klachten na een ongeval of nare ervaring enz.

Na het consult

Het uitvragen van je klachten kan 1 of meerdere consulten in beslag nemen. Het is een zoektocht, naar dat ene middel dat helemaal precies bij jou en je klachten past. We gebruiken daar een deel van de tijd van het traject-consult voor. Daarnaast krijg je in datzelfde consult ook een massage: Therapeutische Massages. Zodra ik het middel gevonden heb, krijg je het middel mee. Je neemt het in volgens de instructies die je van mij krijgt. Soms vraag ik je bepaalde (voedings)middelen zoals bijvoorbeeld koffie of pepermunt tijdelijk even niet te gebruiken of op andere tijden, zodat het middel zo optimaal mogelijk zijn werk kan doen. Zo kan ik beoordelen of het middel goed zijn werk doet. Je houdt, nadat je het middel inneemt, goed bij wat je ervan merkt in je NOTITIEBOEK/DUMMIE die je GRATIS bij de Trajecten krijgt. Je let op wat je opvalt aan veranderingen die optreden lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel. Je kan me altijd tussentijds bellen, whats-appen of mailen bij vragen. Afhankelijk van hoe lang je je klachten al hebt zal het langere of kortere tijd nodig zijn om te herstellen. Er zullen er 1 of meerdere middelen en consulten nodig zijn om weer in balans te zijn en lekker in je vel te zitten. Elk consult bespreken we langer of korter hoe het gegaan is met je naar aanleiding van de inname van het middel.

Meer info over Klassieke Homeopathie

Mocht je meer over de oorsprong of werking van Klassieke Homeopathie en de middelen willen weten, neem dan gerust Contact met me op. Natuurlijk vertel ik je persoonlijk graag het een en ander!