Beroepsvereniging

welkom

Lid van een beroepsvereniging: de kwaliteit & zaken zijn goed geregeld.

Welkom in mijn HOLISTISCHE Praktijk: Praktijk-by Karo voor HOOGGEVOELIGHEID. Ik heb mijn Natuurgeneeskundige en holistische praktijk al sinds 2013. Ik zat toen bij Beroepsvereniging BATC. Sinds januari 2022 ben ik toegelaten tot de Beroepsvereniging CAT Collectief, een beroepsvereniging die beter bij mij en mijn werkzaamheden/diensten/werkwijze past. Ik ben hier geregistreerd onder nummer BO nr. 69042021-12-19.

Dit betekent dat de zaken in mijn praktijk goed geregeld zijn: Opleiding & bijscholing , volgens de nieuwe wetgeving en hoe het met eventuele vergoedingen geregeld is.

Opleiding & bijscholingen

Ik ben van mezelf erg leergierig! Ik pluis in mij vrije tijd graag dingen uit en lees graag boeken om mijn kennis te vergroten en te verdiepen. Door mijn opleiding HBO-Verpleegkunde (De Vijverberg) & in mijn werk als verpleegkundige in het verleden, ben ik medisch zeer goed opgeleid en heb ik veel ervaring opgedaan in allerlei velden van de Gezondheidszorg. Daarna ronde ik in 2007 de Hogeschool voor Natuurgeneeswijze Arnhem (HvNA) af als Klassiek homeopaat: waardoor ik Natuurgeneeskundige therapeut ben. Geschoold in het verbeteren & versterken van jou ZELFGENEZEND VERMOGEN.

Ik blijf mijn kennis en vaardigheden JAARLIJKS onderhouden, verbeteren en bijscholen door bijscholingen & opleidingen te doen. Ik volg daarin ook mijn hart & passie: wat heeft mij geholpen & waar wordt ik blij van en waar denk ik jou/mijn cliënten nog beter me te kunnen helpen!

De nieuwe wetgeving & gevolgen voor mijn praktijk

Sinds 1 januari 2017 zijn alternatief holistisch genezers verplicht aan de nieuwe WET WKKGZ (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) te voldoen. Je mag je volgens deze wet niet als werkzaam alternatief therapeut presenteren en mag niet werken als alternatief genezer als je onderstaande zaken niet geregeld hebt:

  • Als alternatief behandelaar moet ik er voor zorgen dat mijn klachtenregeling voldoet aan deze nieuwe wet (Wkkgz). Dit is via CAT Collectief,. mijn beroepsvereniging, geregeld.
  • Daarnaast heb ik voor mijn praktijk en dienstverlening  een  beroeps-/bedrijfs- aansprakelijkheidsverzekering af gesloten bij de  BAT (Beroepsverzekeraar Aanvullende Therapeuten). Zodat ik verzekerd ben, mocht er toch ooit eens iets mis gaan tijdens een behandeling. Natuurlijk hopen we dat dat nooit nodig zal zijn.  Ik zal er ook alles aan doen om mijn beste kennis en kunde te geven in mijn consulten en voorzichtig met je bezittingen omgaan.
  • Daarnaast maakt de nieuwe wet het indienen van schadeclaims makkelijker voor jou als cliënt als de behandeling in mijn praktijk niet naar tevredenheid is verlopen. Hier voor is het GAT: Geschillen Alternatieve Therapeuten.

Niet vergoed door verzekeraars, maar…

Mijn consulten worden NIET VERGOED door ZORGVERZEKERAARS. Dit is een bewuste keuze, zodat ik zelf alle vrijheid heb om behandelmethodes te kiezen die ik passend vind bij mijn manier van werken. Natuurlijk wel vervelend voor jou. Ik heb daarom de prijzen qua tarief wat verlaagd, om mijn diensten wel betaalbaar voor mijn cliënten te houden.

Mocht je na deze informatie nog vragen hebben, neem dan gerust contact met mij op.

Warme groetjes, Karolina