Kamillebreed

Holistisch: wat is dat ?

In mijn praktijk werk ik met HOOGGEVOELIGE/SENSITIEVE mensen vanuit een HOLISTISCHE VISIE en- WERKWIJZE. Maar ….wat is dat nou eigenlijk? Op deze pagina kun je lezen wat dat inhoud! Je leest hier ook hoe je met me kan werken en HOLISTISCHE technieken/methodes ik gebruik. Je hebt daarnaast de keuze uit verschillen vormen van diensten die ik kort even aangeef waarin ik holistisch werk

Holistische visie

MIJN HOLISTISCHE VISIE en WERKWIJZE houdt in dat ik heel breed & diep kijk naar JOU als HOOGGEVOELIGE als GEHEEL En ook naar je verbinding met ANDEREN in je leven en het gezin waar in bent geboren. Want vanuit mijn visie alles hangt met elkaar samen. Mijn taak is het om je te helpen die verbanden en inzichten te vinden en weer in balans te brengen, te herstellen of met een mooi woord te HELEN. Het is er allemaal al in jou, maar vaak heeft het leven er voor gezorgd dat je wat barstje, blauwe plekken, schrammen en wondjes op gelopen hebt. Deze pijnlijke plekken willen we als mens niet (meer) voelen. Door je HOOGGEVOELIGHEID / HSP-er zijn, was je als kind gevoeliger voor nare ervaringen, pijnlijke opmerkingen enz. SENSITIEVE MENSEN gaan vaak zorgen voor anderen om het lijden dat je aan voelt dat zij hebben te verzachten.

In mijn praktijk werk ik vanuit mijn visie dat inzicht in de oorzaak van je klachten & het naar je probleem of klacht toe gaan met je aandacht en gevoel helpen bij het verbeteren van je gezondheid. Alle methodes die ik gebruik, zijn daarop gericht. We nemen jouw lijf als leidraad: je lijf vertelt je namelijk zoveel. Ik ga je leren hoe je de taal van je lijf zelf kan leren verstaan. Hoe je om kan gaan met de signalen die je lijf geeft en hoe je stress klachten aan kan pakken. In werk met mij kun je alle consulten en trajecten en de tarieven bekijken. Ik kan ook een pakket of traject OP MAAT voor je maken qua hoeveelheid begeleiding, kosten enz Daarnaast is mijn NATUURGEESKUNDIGE aanpak zeer holistisch: ze werken door op alle gebieden van je mens-zijn.

Holistische Werkwijze

Mijn begeleiding helpen je inzicht te krijgen in je eigen proces wat je doorging tot nu toe als HOOGEGGEVOELIG mens en de UITDAGINGEN op je PAD. En daar waar je VAST LOOPT veranderingen aan te brengen. Mijn manier van werken is HOLISTISCH: (“HOLOS” betekent geheel) dat betekent dat ik jou als een GEHEEL zie, dat ALLES MET ELKAAR SAMEN HANGT en dat ik niet naar alleen een symptoom kijk, maar naar de OORZAAK en ALLE ASPECTEN van jou mens-zijn die in samenhang mee genomen worden in de behandeling:

 • LICHAMELIJLK: je HOOGGEVOLEIGE BREIN en LIJF,
 • EMOTIONEEL: nare herinneringen, emoties en gevoelens,
 • MENTAAL: je gedachten en overtuigingen
 • SPIRITUEEL: je bent onderdeel van deze planeet/mensheid/één voelen, verbinding)

Ik ontdekte dat BEWUSTWORDING de eerste stap is in het proces van dichterbij jezelf komen. Daarmee gaan we dan ook aan de slag

 • Jouw leren om bij je pijn en gevoelens te blijven, zodat ze op kunnen lossen/ontladen, weer in beweging komen
 • Er niet van weggaan/ vluchten, het gevoel verdoven, je gevoelens kleiner en onbelangrijk maken, het probleem vergroten of alles wat je voelt bij de situatie negeren, maar Je gevoel, je pijn, het probleem erkennen en verkennen!!

Dat is niet makkelijk. Wij mensen willen t liefst dingen namelijk niet voelen!!! Maar op een gegeven moment kunnen we niet meer om de klachten/gevoelens/problemen ….en vooral niet meer om onszelf heen. onze klachten en moeheid en gevoel van onszelf kwijt zijn, is zo groot.

Werk met mij!– ik weet hoe je er kan komen: THUIS BIJ JEZELF

Ik leer je manieren hoe je anders met je gevoelens, je leven, je denken en stress om kan omgaan. Ik breng je met vragen bij jezelf. Ik mocht zelf ervaren dat mijn gezondheid verbeterde door het blijven bij wat er gebeurde in mijn lijf en leven. De ervaringen en inzichten die ik daar mee op leerde, hielpen me zo goed, dat ik ze graag je leer. Ze hebben mijn leven totaal veranderd !

Daarnaast geloof ik er heilig in dat jij vaak zelf het antwoord op je vragen weten. Het enige wat nodig is dan dat iemand precies de goede vraag stelt. Mijn kracht is om die juiste vragen te stellen, doordat ik intuïtief voel wat er speelt en snel verbanden weet te leggen.

Door mijn opleiding tot Verpleegkundige, opleiding tot Natuurgeneeskundig therapeut als Klassiek Homeopaat en andere opleidingen heb ik veel kennis  & technieken opgedaan voor het begeleiden van mensen die vastgelopen zijn en met zichzelf in de knop zitten. Daarnaast heb ik de nodige levenservaring opgedaan. Ik krijg vaak te horen dat ik als een zeer empathisch en warme persoonlijkheid wordt ervaren.

Holistische benadering in de werkvormen/methoden

Tijdens mijn consulten gebruik ik altijd wat ik denk en voel dat NU nodig is voor jou als HOOGEGGEVOELIGE en in je BEWUSTWORDINGS-/ TRANSFORMATIE proces. Om te weten wat je zoal kan verwachten en welke technieken en methodes ik gebruik, heb ik ze voor je op een rijtje gezet. Ik zal van te voren aangeven en uitleg geven, als ik iets anders ga doen dan dat je gewend bent tijdens het consult. Tijdens elk consult is de BASIS: de THERAPEUTISCHE BEGELEIDING /COACHING. Jij komt met een VRAAG/ PROBLEEM waar je tegen aan loopt. Door mijn vragen, de inzichten, kennis en de ervaringen die je op doet tijdens de BEGELEIDING, lichaamswerk en oefeningen, krijg jij inzichten. Hierdoor kun jij je leven zo inrichten dat je weer in balans komt. Ik help je daarbij met de volgende methodes:

 • LICHAAMSWERK +
  • LICHAAMSGERICHTE PSYCHOTHERAPIE met o.a LICHAAMSWERK, therapeutische massages, REIKI
  • Door met aandacht naar plekken in je lijf te gaan kunnen er ervaringen en gevoelens boven komen die daar vast zitten of weg gestopt waren. Door ze in de veilige aanwezigheid van mij als therapeut ze toe te laten/erkennen, krijgen ze de kans om verwerkt te worden en komen weer los
  • de energie komt weer in balans, je kunt de uitdagingen van het leven beter en meer ontspannen aan
 • OPSTELLINGEN:
  • we gaan met HOUTEN POPPETJES/VOORWERPEN/ PLAYMOBIL en/of PLACEMATS/grondplaten/blaadjes werken: hiermee kunnen we onbewuste patronen zichtbaar maken en te veranderen.
  • je gaat terug geven wat niet van jou is, je eigen plek weer innemen, waardoor je energie weer in balans komt en je meer geaard wordt. Jij gaat meer jouw eigen pad/eigen leven leven volgens jouw normen en waarden!
 • E.M.D.R- & trauma: verwerking van nare ervaringen:
  • VERWERKING en vermindering van lading/spanning van intense BEELDEN, GEVOELENS, GEDACHTEN
  • Onder begeleiding van mij naar de pijnlijke plek ervaring gaan waardoor je deze kan verwerken.
  • Ook voor het aanpakken van een negatief zelfbeeld en belemmerende/negatieve overtuigingen
  • ook als je diep gekwetst bent door iemand, (mishandelt/misbruikt/vernederd) en je veel boosheid, woede en zelf wrok en wraakgevoelens hebt, kun je daar de lading/intensiteit er van verminderen of te niet doen
  • bij SPANNING en/of ANGST voor specifieke plaatsen, personen, objecten en situaties, die je NU VERMIJD
  • ook bij het veranderen van BELEMMERENDE OVERTUIGINGEN,
  • verminderen van ANGSTEN/FOBIE
  • BOOSHEIED/WROK EN WRAAK -GEVOELENS verminderen
  • contact maken met je INNERLIJKE KRACHTBRONNE/HULPBRONNEN: moed, kracht, (zelf)vertrouwen geduld, doorzettingsvermogen, zelfliefde enz
 • Jij & Je IKKEN:
  • je hebt soms totaal verschillende GEDACHTEN die je vertellen wat je moet doen en laten. Dit zijn SUB DELEN/ delen van jou die er vroeger ontstaan/in je leven zijn gekomen om jou te helpen en te beschermen. Inzicht in deze IKKEN zorgt dat je MEER GRIP krijgt op je GEVOELENS, GEDACHTEN en GEDRAG en daarmee op je hele LEVEN. We gaan in gesprek met deze IKKEN/ delen van jou. Als HOOGGEVOELIGE heb je vaak: de PERFECTIONIST, de RATIONELE, de INNERLIJKE CRITICUS, de PUSHER bij je.

Losse consult sessie/een PAKKET of TRAJECT?

Je kunt kiezen uit verschillen diensten die je kunt vinden bij WERK MET MIJ: losse Consult/sessie, een PAKKET (3x een consult sessie) of langere Trajecten ( 1/2-jaar of 1-jaar Zowel bij consult/sessies als bij trajecten coach en begeleid ik je in je proces om als HOOGEGGEVOELIGE een leven met meer ontspanning, rust en meer energie te creëren, leer ik je omgaan met stress en het verwerken van nare ervaringen en omzetten van overtuigingen. Je kunt bij werk met mij de verschillende soorten begeleiding vergelijken. Je kunt je wel voorstellen dat een traject veel meer impact heeft dan een los consult. Vragen? Mocht je vragen hebben over mijn visie, manier van werken, de technieken en/of methodes, maak dan gerust een vrijblijvende afspraak voor een GRATIS Kennismakingsgesprek.

Via Maak een afspraak kun je zelf gemakkelijk een afspraak inplannen of neem Contact met mij op. Voel je welkom!

Warme helende groet, Karolina