Vrouwenmantelbreed
Voor wie

Zoals je in Mijn diensten kan lezen en zien, heb ik 3 diensten waarmee ik mensen help bij Ontspanning & Rust: Massages, Consult/sessies en Trajecten. Deze consulten passen precies bij jou als je je herkent in wat ik op deze pagina met je deel. Laten we beginnen met de Massages!

Massages

Heerlijk even lekker ontspannen tijdens Massages is super fijn. Iedereen heeft daar baat bij. Je kunt even ontspannen en hebt echt een moment voor jezelf. Je kunt terecht bij praktijk-by karo als

 • als je echt even een verwen-moment van 1,5 uur voor jezelf wilt
  • een massage van 60 min
  • met speciaal voor jou gemaakt Aromatherapie olie
  • rustig de tijd om tijdens een kopje thee vóór & ná de massage echt even “te landen”
  • wat lekkers bij je kopjes thee
 • als je weer soepele losse spieren wilt
 • als je weer het gevoel van ontspanning, rust en in balans zijn wilt ervaren
 • als je het gevoel wilt hebben dat je er weer tegenaan te kunt
 • als je de pijnlijke knopen uit je spieren gehaald wilt hebben

Consult/sessie en Trajecten

Een massage krijgen is super goed voor je en heerlijk!!! Maar soms kan er meer nodig zijn. Het is dan goed om te kijken welke zaken jou STRESS en SPANNING geven. Waar liggen de OORZAKEN van je pijnlijke spieren en gestresste gevoel. Het verhaal op deze pagina: “Even een kijkje bij een consult#kijkjeconsult is een voorbeeld van een Consult/sessie-consult. In dit verhaal staan de klachten beschreven waar mijn klanten mee worstelen. Het verhaal geeft een goed beeld hoe het regelmatig gaat bij mij in Praktijk-by Karo tijdens een consult Consult/sessie of Trajecten. Deze consulten gaan je enorm helpen als…..

 • als je langdurig last hebt van stress….
 • als je veel dingen (in korte tijd) hebt mee gemaakt in je leven…
 • als je nare ervaringen hebt mee gemaakt, waar je nog vaak aan moet denken of op ongewenst momenten op eens boven komen
 • als je overvraagd voelt door alles wat je moet doen en speelt in je leven
 • als je tegen overspannenheid of burn-out aan zit of al hebt
 • als je thuis zit tijdens deze Corona-tijd en het vliegt je allemaal aan
 • als je het af en toe niet meer zitten….of zelf depressieve klachten hebt
 • als je op tegen de dag…
 • als je moe / uitgeput voelt…
 • als je (hoog)gevoelig bent en je weet niet hoe je er mee om kan gaan

Naast een massage krijg je dan coaching & begeleiding om meer Ontspanning, Rust & Energie te krijgen in je lijf en leven. Natuurlijk is elk consult uniek, maar wat er aan gedachten en gevoelens langs komt, heeft vaak veel overeenkomsten. Mensen komen in deze consulten wat langer en vaker in de praktijk. Er ontstaat een vertrouwensrelatie en mensen krijgen inzichten. De massages krijgen het karakter van mijn Therapeutische Massages o.a door het lichaamswerk. We gaan naar de pijn, de klacht en het verdriet. Tegelijkertijd vindt er Coaching en Therapeutische begeleiding plaatst. Kijk gerust even mee…..En vraag je zelf af of je je herkent in de klachten waar deze vrouw mee in mijn praktijk komt.

Een kijkje bij een consult…

Pfff…. Ze puft, terwijl ze de deur van de praktijk met een ruk open trekt.. “Sorry…

 • “Ik kom net uit mijn werk, heb de kinderen bij oma gebracht, moest eerst nog even boodschappen doen, wat ophalen bij iemand en toen vroeg de buurvrouw ook nog even wat ….“

Ze rent bijna de heerlijk warme praktijk binnen….  Ze ploft op het groene stoeltje tegen over me. En dan “pok” …het geluid van haar tas met handdoeken, die ze op de grond naast zich laat  vallen…ze ademt snel….zweet op haar voorhoofd… “Nog net op tijd, hè”….Het waxinelichtje wat ik aan had aangestoken op het dienblad tussen ons, flikkert nog een beetje na van de wind die van buiten mee naar binnen stroomde…..

Ondertussen heb ik de thee gepakt en schenk het hete water in de mok. Ik wijs naar de theezakjes met biologische kruidenthee voor haar op ’t dienblad. Ze pakt ze met een afwezige blik…Grappig ze pakt ’t theezakje met [Relax] er op, constateer ik. Ik verwelkom haar met een glimlach: daar ben je!!

Ze pakt een bonbon in een geel glimmend papiertje van ’t schaaltje voor haar en het papiertje knispert, terwijl ze het er vanaf haalt. Ze steekt hem gedachteloos in haar mond, terwijl ze ondertussen een heel verhaal vertelt met excuses over de drukke ochtend die ze achter de rug heeft…ik zeg niet veel of stel een vraag om dingen duidelijk te krijgen. “Stom hé? “, zegt ze. Ik geef aan dat er niks stom is en waarom niet..

Er is bijna niks wat ik niet kan invoelen, omdat ik niet oordeel, maar alleen probeer haar te begrijpen en weet hoe het is om een jong gezin te hebben!!!

Ze kijkt me opeens aan: “ik doe het weer hè” ? zegt ze. Ik lach… “Goed dat je ’t zelf  door hebt, dat had je eerst helemaal niet door”. Het is even stil.. “oh ja das waar”, met een opgeluchte blik kijkt ze me aan..

Ze ruikt nu door de stilte pas de geur van LAVENDEL , die uit de diffuser achter haar komt. Haar lievelingsgeur!!! Ik heb deze etherische olie er  van te voren in gedaan. Echt een olie om te ontspannen en te landen…

Ze neemt een slok van haar thee en zucht…zoals ik haar dat leerde en … Ik zie haar “landen”. Rustig wacht ik tot ze weer bij zichzelf is en vraag: hoe gaat ’t met je?

 • Ze vertelt over haar man en haar gezin met kinderen, baan, vele familie en vrienden die ze helpt…

De gevoelige dame tegenover me zegt:

Ik heb zo’n opgejaagd gevoel bij mijn hart.

Ik slaap zo slecht.

Als ik ’s avonds in bed lig is het net alsof de dag over me heen valt.

Ik voel dan van alles.. Alsof ik er niet aan toe ben gekomen.

Ik pieker veel en denk over alles zo na. Ik blijf maar in kringetjes lopen in mijn hoofd.

Soms overvalt me het gevoel “mezelf een beetje kwijt te zijn”.

Ik kan niet tegen dat lawaai om me heen. Als ik met mijn collega gepraat heb, voel ik me zo moe

Ik hoor aan alles dat ze een gevoelig mens is en zich overprikkeld voelt:

geluid is al gauw te hard

kleding voelt al gauw te ruw

voelt weerstand tegen sterke geuren

voelt het onmiddellijk als de sfeer ergens veranderd of anderen

“Ik kan zo prikkelbaar en chagrijnig tegen anderen (mijn man en de kinderen )doen..” maar dat wil ik helemaal niet.

Verdrietig kijkt ze naar me. Ik zie de tranen in de ooghoeken en voel hoe de tranen haar hoog zitten.En ik… Zeg ff niks… Laat haar even voelen… Geen afleiding, geen troost, geen aanraking… Niks…niet omdat ik haar niet wil troosten, nee natuurlijk niet!!! Maar omdat ik weet dat haar alleen maar bij haar gevoel zal weg halen en dat gebeurd al zo veel… Dus.. alleen dat gevoel… Ze schud met haar hoofd en lacht al weer…..

 • En …..weg is ’t gevoel….ook dat zie ik zo vaak. Het is te eng, te groot, te naar en we willen er zo graag bij weg. Maar ik weet inmiddels maar al te goed dat de weg er door heen de enige weg is. Ik ga haar daar vandaag weer bij helpen!

Ik zie ’t patroon die meeste cliënten hebben in mijn praktijk: een gevoelige mens. Voelen zichzelf en wat ze nodig hebben … en gaan maar door. En doordat ze niet bij zichzelf zijn, kunnen prikkels hen overbelasten. Iedereen gaat voor. Er zitten veel emoties die ze niet serieus nemen….

 • En dan vraag ik: waar ben JIJ in dit verhaal? Ze kijkt me verbaast aan: waar ben ik?  Ja waar was en is er tijd, en ruimte en rust voor JOU? Ze schudt …en buigt haar hoofd… “Niet!” zegt ze. We hebben het er over hoe dat in haar leven gaat en ze krijgt het inzicht dat ze zich als maar aanpast en iedereens zijn wensen en verlangens en wat ze nodig hebben.
Als de thee op is, stel ik voor om een massage met lichaamswerk te gaan doen vandaag. Weer even voelen waar haar lijf is.. voelen waar er emoties vast zijn gaan zitten in haar lijf. Ik maak ter plekke de olie klaar met etherische oliën, die precies past bij wat zij vertelde en voelt. Past bij wat er nodig is om dat los te laten en te helpen bij wat zij voor de komende tijd nodig heeft.

Op de tafel breng ik de warme olie aan op haar rug. Ik zie dat de warmte van de olie haar spieren en lijf ontspant.. Ik vraag haar rustig diep in en uit te ademen… Leg mijn handen rustig op haar neer…waarmee ik zeg; Hier ben jij!!!Met langzame bewegingen en pauzes masseer ik haar rug. En vraag haar gewoon maar mijn handen te volgen… Op de plek waar ik het gevoel heb dat ik moet blijven,  stop ik en leg alleen maar mijn hand neer….

Opeens begint ze te huilen….er komt verdriet boven…. een beeld, een herinnering…. Ik vraag haar er bij te blijven en leer haar hoe wat moet. Ze voelt daarna het gevoel langzaam oplossen…. Zo mooi hoe dat elke keer werkt.

Tussendoor behandel ik ook de spieren die vast zitten. Ik voel precies hoe lang ik dat moet doen en wanneer weer ergens anders de aandacht geven…

Als we klaar zijn nemen we nog een kopje THEE of glas water en praten nog na. Ze voelt dat ze nu dieper adem haalt. ze zit rustig en ontspannen in de stoel. Totaal anders dan toen ze binnen kwam !!!!!!

We nemen nog even door waar ze de komende weken aan gaat werken. Ze verlaat de praktijk: rustiger, lichter, losser en weer inzichten wijzer. waardoor ze de komende weken dingen kan gaan veranderen in haar leven stap voor stap. Benieuwd hoe het haar zal vergaan!! Dat hoor ik in het volgende consult dat we gepland hebben. Ze weet daarnaast dat ze me altijd kan bellen of appen met vragen of als er iets is.

Herken jij je in het bovenstaande verhaal?

Dan ben je op de juiste plek. Ik krijg in mijn praktijk veel vrouwen en mannen, die zich zo voelen. Ik kan je daarbij helpen !!!

Kijk gerust even rond op mijn site om te voelen of ik & mijn manier van werken bij jou past. Bij Van kennismaking tm consult kun je lezen hoe ik werk en welke diensten ik aanbied bij Mijn diensten.

Je kunt gewoon vrijblijvend bij Maak een afspraak een afspraak maken voor het GRATIS Kennismakingsgesprek. Of neem hier Contact met mij op voor vragen om een afspraak te maken om kennis te maken. Dat kennismakingsgesprek is wat mij betreft de fijnste & beste manier om er achter te komen of ik en Mijn diensten goed voor je voelen. Even elkaar persoonlijk te ontmoeten en spreken om te kijken of ik wat voor jou kan betekenen. Vooral om te voelen of er een click is tussen ons! En of je vertrouwen voelt bij mij en mijn manier van werken, want dat is de basis om samen op weg te kunnen gaan! Onder het genot van een kopje thee met wat lekkers kun je vertellen waar je tegen aan loopt, kan je van alles vragen en hebben we de tijd om elkaar te leren kennen.

En wie weet, mag ik je daarna helpen: je leren hoe jij in je leven weer rust, ontspanning & energie kan krijgen!!! Voel je welkom!

warme groetjes,

Karolina