Hooggevoeligheid

Roosbreednaarlinks

Hooggevoeligheid/Sensitiviteit/de HSP-er in mijn praktijk

Praktijk-by Karo is een HOLISTISCHE praktijk voor HOOGGEVOELIGHEID of te wel SENSITIVITEIT. Maar: Wat is nou precies Hooggevoeligheid/ HSP-er en hoe welke dat in jouw brein? Dat kun je lezen in:

BLOG: wat is hooggevoeligheid!

In mijn Praktijk begeleid ik HOOGGEVOELIGE mensen of ook wel HSP-ers genoemd: Hoog Sensitieve Personen om beter met hun hooggevoeligheid om te gaan. HSP-ers / Hooggevoelige mensen ervaren sneller stress dan minder gevoelige mensen.

Twijfel je er aan of je wel SENSITIEF/HOOGGEVOELIG bent, neem dan gewoon gelijk even Contact met me op, dan stuur ik je de TEST: Zodat je gelijk weet of je jezelf als hooggevoelig persoon kunt zien/beschouwen.

Ik zie zoveel gevoelige mensen wórstelen met deze eigenschap. Vaak hebben ze niet geleerd om met hun gevoeligheid om te gaan. Hun hooggevoeligheid werd vroeger niet geaccepteerd, maar juist veroordeeld. Dat is 1 van de redenen waardoor ze op een gegeven moment problemen tegen komen gekomen.

Want als je je HOOGGEVEOLIGHEID geen waarde, plek en ruimte geeft: als je daar niet goed voor zorgt, kom je op een gegeven moment in de problemen terecht. Je gaat tegen jezelf aan lopen.

Gevoelige mensen raken daardoor oververmoeid, overspannen of krijgen een Burn-out. Ook kun je in een depressie terecht komen.

De OORZAAK ligt heel vaak bij de ontkenning en/of het niet hebben leren omgaan met je hooggevoeligheid en HSP-er zijn.

Waarom ik jou als Hooggevoelige het beste kan begeleiden

Ik ben ZELF een HOOGGEVOELIG mens. Lees meer erover in Over mij. Sinds 15 jaar weet ik dat ik HSP-er ben. Heel lang heb ik gedacht, dat er iets mis met mij was. Wat anderen konden, kon ik allemaal niet: ik was snel moe, herstelde langzamer als ik iets had, had een druk hoofd, kon slecht tegen nachtdiensten, was gauw prikkelbaar. Ik kreeg het idee gekregen, dat ik “niet spoorde”. Ik voelde dat ik ANDERS was: ik pakte dingen anders aan en werd niet begrepen.

Ik wist dingen die anderen niet wisten, ik zag en voelde dingen die anderen niet begrepen. Als verpleegkundige zag en voelde ik feilloos wat elke patiënt nodig had. Ik kon daardoor heel goed aanvoelen wat anderen nodig hadden: maar voor mezelf zorgen kon ik minder goed.

Ik begreep mezelf ook niet meer. Ik was zo vaak moe en overprikkeld: kon weinig hebben van prikkels als geluid en veel mensen om me heen. Ik raakte mezelf steeds meer kwijt. Op een gegeven moment wist ik het niet meer. Ik wist niet meer hoe ik dit leven moest LEVEN!!! Ik had een burn-out en depressieve klachten.

Mijn proces: van klachten naar Kracht

Na de traumatische bevalling en geboorte van mijn oudste zoon, die daarbij een lichamelijke beperking op liep, storte ik in. (zie De Therapeute). Ik zocht hulp en ging mijn eigen ontwikkelingsproces in. Maar ook daar werd mijn gevoeligheid niet gelijk gezien. Pas later ontdekte ik dat ik gevoelig was en vielen er puzzelstukjes op zijn plek. Daarna kon ik leren er mee om te gaan. Dat is me gelukt. Ik voel me nu echt MIJZELF. Ik voel en weet wie ik ben en ik hoef niet meer te proberen anders te zijn, dan ik ben. Dat geeft zo’n bevrijding! Ik geniet van mijn kwaliteiten. Die kan ik inzetten in mijn praktijk .

Ik weet door deze ervaringen als geen ander dat het best een hele worsteling kan zijn, om je staande te houden in deze wereld als HSP-er. Ik heb geleerd hoe ik mijn hooggevoeligheid in kan zetten, zodat mijn sensitiviteit NU mijn KRACHT is. Dit gun ik anderen ook zo. Ik leer je dat daarom graag. Als je weet en leert er mee om te gaan, kan deze eigenschap je leven echt verrijken!!!

Mijn missie: jouw hooggevoeligheid tot je kracht maken

Het voelt daarom als MIJN MISSIE om HOOGGEVOELIGE mensen te begeleiden & leren en inspireren, die hun hooggevoeligheid als last en belemmering ervaren in hun leven.

Om in je KRACHT te komen is het belangrijk om je HOOGGEVOELIGHEID te gaan OM ARMEN: te voelen dat dit je kracht, gave en je leidraad is! Dan kom je

THUIS bij JEZELF:

weer dichtbij jezelf komen, van je hoofd naar je lijf, minder last hebt van overprikkeling hebt en voelt dat jij met jouw waardevolle kwaliteit de wereld iets moois te bieden hebt. Ik help je hier graag mee met mijn kennis en (levens)ervaring.

Al mijn behandelingen zijn speciaal voor HOOGGEVOELIGE mensen heel heilzaam omdat ze gebaseerd zijn op NATUURGENEESKUNDE; het herstellen van je ZELFGENEZENDE VERMOGEN.

Hoe ik werk in mijn praktijk

In Van kennismaking tm consult , Werk met mij, Consult sessie en pakket en Trajecten kun je lezen hoe ik in mijn praktijk werk. Als mijn manier van werken je aanspreekt, Maak een afspraak in mijn agenda, of neem gerust Contact met me op via berichtje of belletje voor een GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK da kun je nog beter voelen of het goed voelt of niet: het is belangrijk namelijk of we een klik hebben. En om uit te zoeken of jij denkt dat ik iets voor jou kan betekenen.

Tips

Wil je gelijk TIPS hebben, om nu meer ONTSPANNING, RUST & ENERGIE te gaan ervaren in je leven en je lekkerder te voelen? Deze TIPS werken heel goed als je HOOGGEVOELIG bent. Vraag mijn GRATIS EBOOK aan: Je GRATIS EBOOK. Of breng direct ontspanning aan je sensitieve brein met deze oefening

Warme groetjes, KARO(lina).