Hooggevoeligheid/ Hoogsensitiviteit / HSP

Roosbreednaarlinks
HOOGEVOELIGHEID

Hooggevoeligheid/HSP in mijn praktijk

Wat is precies Hooggevoeligheid? Dat kun je lezen in mijn BLOG. In mijn Praktijk begeleid ik Hooggevoelige VROUWEN (HSP= Hoog Sensitieve Persoon) om beter met hun hooggevoeligheid om te gaan. HSP-ers / Hooggevoelige mensen ervaren sneller stress dan minder gevoelige mensen. Bij Voor wie? kun je meer over STRESS lezen. Herken jij dit? Twijfel je er aan of je wel hooggevoelig bent, neem dan gewoon gelijk even Contact met me op, dan stuur ik je een TEST. Zodat je gelijk weet of je jezelf als hooggevoelig persoon kunt zien/beschouwen.

Ik zie zoveel gevoelige mensen wórstelen met deze eigenschap. Vaak hebben ze niet geleerd om met hun gevoeligheid om te gaan. Hun hooggevoeligheid werd vroeger niet geaccepteerd, maar juist veroordeeld. Hierdoor zijn ze in de problemen gekomen.

Als je je gevoeligheid geen waarde, plek en ruimte geeft, als je daar niet goed voor zorgt, kom je op een gegeven moment in de problemen terecht. Je gaat tegen jezelf aan lopen. Gevoelige mensen raken daardoor overspannen, krijgen een Brunout of komen in een depressie terecht. De OORZAAK ligt heel vaak bij de ontkenning en/of het niet hebben leren omgaan met je hooggevoeligheid en HSP-er zijn.

Ik als HSP-er

Ik ben zelf een hooggevoelige mens. Sinds 15 jaar weet ik dat ik HSP-er ben. Heel lang heb ik gedacht, dat er iets mis met mij was. Wat anderen konden, kon ik allemaal niet: ik was snel moe, herstelde langzamer als ik iets had, had een druk hoofd, kon slecht tegen nachtdiensten, was gauw prikkelbaar. Ik kreeg het idee gekregen, dat ik “niet spoorde”. Ik voelde dat ik anders was. Pakte dingen anders aan en werd niet begrepen. Ik wist dingen die anderen niet wisten, ik zag en voelde dingen die anderen niet begrepen. Ik was vaak moe en overprikkeld. Kon weinig hebben van prikkels als geluid en veel mensen om me heen.

Als verpleegkundige zag en voelde ik feilloos wat elke patiënt nodig had. Maar voor mezelf zorgen kon ik minder goed. Ik begreep mezelf ook niet meer op een gegeven moment. Ik raakte mezelf steeds meer kwijt. Op een gegeven moment wist ik het niet meer. Ik wist niet meer hoe ik dit leven moest LEVEN!!!

Mijn proces

Na de traumatische bevalling en geboorte van mijn oudste zoon, die daarbij een lichamelijke beperking op liep, storte ik in. (zie De Therapeute). Ik zocht hulp en ging mijn eigen ontwikkelingsproces in. Maar ook daar werd mijn gevoeligheid niet gelijk gezien. Pas later ontdekte ik dat ik gevoelig was en vielen er puzzelstukjes op zijn plek. Daarna kon ik leren er mee om te gaan. Dat is me gelukt. Ik voel me nu echt MIJZELF. Ik voel en weet wie ik ben en ik hoef niet meer te proberen anders te zijn, dan ik ben. Dat geeft zo’n bevrijding! Ik geniet van mijn kwaliteiten. Die kan ik inzetten in mijn praktijk .

Levenservaring

Ik weet door deze ervaringen als geen ander dat het best een hele worsteling kan zijn, om je staande te houden in deze wereld als HSP-er. Ik heb geleerd hoe ik mijn hooggevoeligheid in kan zetten, zodat mijn Hoogsensitiviteit mijn KRACHT is. Dit gun ik anderen ook zo. Ik leer je dat daarom graag. Als je weet en leert er mee om te gaan, kan deze eigenschap je leven echt verrijken!!!

Mijn missie

Het voelt daarom als MIJN MISSIE om hooggevoelige mensen te begeleiden & leren en inspireren, die hun hooggevoeligheid als last en belemmering ervaren in hun leven. Om je hooggevoeligheid te omarmen: te voelen dat dit je kracht, gave en je leidraad is, zodat je weer dichtbij jezelf komt, minder last hebt van overprikkeling hebt en voelt dat jij met jouw waardevolle kwaliteit de wereld iets moois te bieden hebt. Ik help je hier graag mee met mijn kennis en (levens)ervaring. Al mijn behandelingen zijn speciaal voor hooggevoelige mensen heel heilzaam.

Hoe ik werk in mijn praktijk

In Van kennismaking tm consult kun je lezen hoe ik in mijn praktijk werk. Als mijn manier van werken (werkwijze) je aanspreekt, Maak een afspraak in mijn agenda, of neem gerust Contact met me op via berichtje of belletje voor een GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK da kun je nog beter voelen of het goed voelt of niet: het is belangrijk namelijk of we een klik hebben. En om uit te zoeken of jij denkt dat ik iets voor jou kan betekenen.

Tips

Wil je gelijk TIPS hebben, om nu meer ONTSPANNING, RUST & ENERGIE te gaan ervaren in je leven en je lekkerder te voelen? Deze TIPS werken heel goed als je HOOGGEVOELIG bent. Vraag mijn GRATIS EBOOK aan: Je GRATIS EBOOK.

Warme groetjes, KARO(lina)