Een kijkje bij een consult

welkom

Hoe we beginnen

Ik geef je hier een kijkje bij hoe een consult, zeker in het BEGIN van het WERKEN MET MIJ vaak verloopt. En geeft een beeld hoe overprikkeld, overbelast de vrouw in het consult is die net is begonnen met een traject. VERGEET NIET bij het lezen: elke persoon anders en je hoeft je zeker ook niet overal in te herkennen.

Natuurlijk gebruik ik ook andere methodes : zoals Opstelling, Jij en je ikken, maar LICHAAMSWERK is zeker in het begin iets wat ik veel doe.

Het is de 1e STAP in je proces naar dichterbij jezelf komen! Het rode vlak in de afbeelding: terug naar je LIJF, weer gronden en aarden, meer lichaamsbewustzijn, zodat je prikkelgevoeligheid geleidelijk minder word.

Ik neem je mee naar een consult

Pfff…. Ze puft, terwijl ze de deur van de praktijk met een ruk open trekt.. “Sorry… “Ik kom net uit mijn werk, de kinderen net bij oma gebracht, moest eerst nog even boodschappen doen, wat ophalen bij iemand en toen vroeg de buurvrouw ook nog even wat ….“

Ze RENT bijna de heerlijk warme praktijk binnen….  Ze ploft op het groene stoeltje tegen over me. En dan “pok” …het geluid van haar tas met handdoeken, die ze op de grond naast zich laat  vallen…ze ademt snel….zweet op haar voorhoofd… “Nog net op tijd, hè”….Het waxinelichtje wat ik aan had aangestoken op het dienblad tussen ons, flikkert nog een beetje na van de wind die van buiten mee naar binnen stroomde…..

Ondertussen heb ik de THEE gepakt en schenk het hete water in de mok. Ik wijs naar de theezakjes met biologische kruidenthee voor haar op ’t dienblad. Ze pakt ze met een afwezige blik…Grappig ze pakt ’t theezakje met [Relax] er op, constateer ik. Ik verwelkom haar met een glimlach: daar ben je!!

Terwijl ze een slok neemt vertelt ze ondertussen een heel verhaal VOL met EXCUSSES over de drukke ochtend die ze achter de rug heeft…ik zeg niet veel of stel een vraag om dingen duidelijk te krijgen. “Stom hé? “, zegt ze. Ik geef aan dat er niks stom is en waarom niet.

(Er is bijna niks wat ik niet kan invoelen, omdat ik niet oordeel, maar alleen probeer haar te begrijpen en weet hoe het is om een jong gezin te hebben!!!)

Ze kijkt me opeens aan: “ik doe het weer hè” ? zegt ze. Ik lach… “Goed dat je ’t zelf  door hebt, dat had je eerst helemaal niet door”. Het is even stil.. “oh ja das waar”, met een opgeluchte blik kijkt ze me aan. Ze ruikt nu door de stilte pas de geur van LAVENDEL , die uit de diffuser achter haar komt. Haar lievelingsgeur!!! Ik heb deze etherische olie er  van te voren in gedaan. Echt een olie om te ontspannen en te landen.

Ze neemt een slok van haar thee en zucht…zoals ik haar dat leerde en … Ik zie haar “landen”. Rustig wacht ik tot ze weer bij zichzelf is en vraag: hoe gaat ’t met je? Ze vertelt over haar man en haar gezin met kinderen, baan, vele familie en vrienden die ze helpt…De gevoelige dame tegenover me zegt: dat ze een gejaagd gevoel voelt bij haar hart. Slecht slaapt, piekert over alles wat ze niet goed heeft gedaan.

Ik zie ’t patroon die meeste cliënten hebben in mijn praktijk: een gevoelige mens. Voelen zichzelf en wat ze nodig hebben niet goed meer … en gaan maar door. En doordat ze niet bij zichzelf zijn, kunnen prikkels hen overbelasten. Iedereen gaat voor, want pleasen is de manier geworden om het te redden en gezien /gewaard te worden.

Er zitten veel emoties die ze niet serieus nemen….En dan vraag ik: waar ben JIJ in dit verhaal? Ze kijkt me verbaast aan: waar ben ik?  Ja waar was en is er tijd, en ruimte en rust voor JOU? Ze schudt … buigt haar hoofd… “Niet!” zegt ze. We hebben het er over hoe dat in haar leven gaat. Ze krijgt het inzicht dat ze zich als maar AANPAST en aan iedereens zijn/haar wensen en verlangens en wat ze nodig hebben.

Als de thee op is, stel ik voor om een massage met LICHAAMSWERK te gaan doen vandaag. Weer even voelen waar haar lijf is.. voelen waar er emoties vast zijn gaan zitten in haar lijf. Ik maak ter plekke de olie klaar met AROMATHERAPIE oliën, die precies past bij wat zij vertelde en voelt. De olie past precies bij wat er nodig is om dat los te laten en te helpen bij wat zij voor de komende tijd nodig heeft.

Op de tafel breng ik de warme olie aan op haar rug. Ik zie dat de warmte van de olie haar spieren en lijf ontspant.. Ik vraag haar rustig diep in en uit te ademen en te voelen hoe haar LIJF op de TAFEL ligt… Leg mijn handen rustig op haar neer…waarmee ik zeg; Hier ben jij!!! Met langzame bewegingen en pauzes masseer ik haar rug. En vraag haar mijn handen te volgen…

Op de plek waar ik het gevoel heb dat ik moet blijven,  stop ik en leg alleen maar mijn hand neer….

Opeens begint ze te huilen….er komt verdriet boven…. een beeld, een herinnering….

Ik vraag haar er BIJ te BLIJVEN. Zo OMARM je je GEVOEL. Ik leer haar hoe ze dat kan doen. Ze voelt daarna het gevoel langzaam oplossen…. Zo mooi hoe dat elke keer werkt.

Daarna behandel ik ook nog de spieren die vast zitten. Ik voel precies hoe lang ik dat moet doen en wanneer weer ergens anders de aandacht geven. Zo breng ik haar bloed, spieren en energie weer in beweging. Dit geeft een ZEN-gevoel: WEER HELEMAAL in haar lijf, verkwikt en in blaans

Als we klaar zijn nemen we nog een kopje THEE of glas water en praten nog na. Even ook BEWUST VOELEN: WAT IS ER NU ANDERS>

Ze voelt dat ze nu dieper adem haalt. ze zit rustig en ontspannen in de stoel. Totaal anders dan toen ze binnen kwam !!!!!!

We nemen nog even door waar ze de komende weken aan gaat werken THUIS-WERK). Ze verlaat de praktijk: rustiger, lichter, losser en weer inzichten wijzer. waardoor ze de komende weken dingen kan gaan veranderen in haar leven stap voor stap. Benieuwd hoe het haar zal vergaan!! Dat hoor ik in het volgende consult dat we gepland hebben. Ze weet daarnaast dat ze me altijd kan bellen of appen met vragen of als er iets is.

Herken jij je in het bovenstaande verhaal en spreekt deze manier van werken je aan?

Dan ben je HIER op de juiste plek. Ik krijg in mijn praktijk veel gevoelige vrouwen en mannen, die zich zo voelden. Je kunt gewoon vrijblijvend bij Maak een afspraak een afspraak maken voor het GRATIS Kennismakingsgesprek. Of neem hier Contact met mij op voor vragen om een afspraak te maken om kennis te maken. Dat kennismakingsgesprek is volgens mij de fijnste & beste manier om er achter te komen of ik en mijn praktijk goed voor je voelen:

Even elkaar persoonlijk te ontmoeten en spreken om te kijken of ik wat voor jou kan betekenen. Vooral om te voelen of er een click is tussen ons! En of je vertrouwen voelt bij mij en mijn manier van werken, want dat is de basis om samen op weg te kunnen gaan! Onder het genot van een kopje thee kun je vertellen waar je tegen aan loopt, kan je van alles vragen en hebben we de tijd om elkaar te leren kennen.

En wie weet, mag ik je daarna helpen: je leren hoe jij WEER TERUG KOMT BIJ JEZELF en je in je leven weer rust, ontspanning & energie kan krijgen!!! Voel je welkom!

warme groetjes, Karolina